Σήμερα η ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή για τη σχολική βία στην Κάτω Αχαΐα

6 Ημέρες πριν 2

Στις 6.30 μμ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»

Ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας (βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ) Άγγελος Τσιγκρής, θα μιλήσει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας «Μελίνα Μερκούρη», με θέμα την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 6.30 μμ. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Γυναικών “ΔυμΑρίστη”, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Αχαΐας. 

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει ξεκινήσει -από τις αρχές του 2015 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα- ένα οδοιπορικό στα σχολεία (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) της Αχαΐας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σχολικής βίας και εκφοβισμού. 

Ο Άγγελος Τσιγκρής σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και συγγραφέας πολλών βιβλίων για την κακοποίηση των παιδιών και δεκάδων νομικών μελετών και άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, εκπρόσωπος της χώρας μας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Από τον Ιούλιο του 2019, είναι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (ΝΔ) στην Αχαΐα._

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο