Σχολικές τιμωρίες - Οι πιο παράξενες που εφαρμόζονται στον κόσμο

1 Εβδομάδα πριν 67

Οι κανόνες στα σχολεία είναι απαραίτητοι για να υπάρχει ένα υγιές και θετικό περιβάλλον για κάθε μαθητή. Ωστόσο, κάποιοι κανονισμοί σε μερικά σχολεία προκαλούν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην διοίκηση των σχολείων, τους καθηγητές, τους γονείς και τους ψυχολόγους.


Δείτε παρακάτω τις 10 πιο παράξενες και αμφιλεγόμενες τιμωρίες που εφαρμόζουν σχολεία σε όλο τον κόσμο.


10. Παγωμένος αρακάς
© Imgur

Μια μαθήτρια από την Κίνα αποκάλυψε μια φωτογραφία με τα γόνατά της, όταν την έβαλαν να γονατίσει πάνω σε παγωμένο αρακά ως μέρος μιας σχολικής τιμωρίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η μορφή τιμωρίας είναι συνηθισμένη για γονείς και καθηγητές σε όλη την Ασία.


9. Βαμμένα μαλλιά
© eva-pinkland

Τα σχολεία στο Τόκιο απαγορεύουν στους μαθητές να βάφουν τα μαλλιά τους. Το 57% των δημόσιων σχολείων ζητούν από τους μαθητές να αποδείξουν ότι το χρώμα των μαλλιών τους είναι φυσικό. Πολλές φορές, για να σιγουρευτούν οι καθηγητές ότι οι μαθητές του λένε την αλήθεια τηλεφωνούν στα σπίτια των μαθητών και ζητούν από τους γονείς παιδικές φωτογραφίες των παιδιών τους.


Αυτό εξηγείται με βάση την κουλτούρα της ομοιογένειας. Υπάρχει μεγάλη επικέντρωση στην ομοιογένεια, οπότε και η παραμικρή διαφοροποίηση μπορεί να προκαλέσει λαβή για κριτική.


8. Ώρα του ύπνου
Οι μαθητές στην Κίνα επιτρέπεται να κοιμούνται 30 λεπτά κατά την διάρκεια της μέρας. Οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος βελτιώνει την μνήμη και δίνει περισσότερη ενέργεια για επιπλέον διάβασμα. Οι μαθητές δημοτικού μπορούν να κοιμούνται πάνω στα θρανία τους και έχουν το δικαίωμα να φέρουν κουβέρτα μαζί τους.


7. Χειρολαβές
© bobaedream

Η Ασία είναι γνωστή για τις παράξενες και αυστηρές τιμωρίες που επιβάλλει στους μαθητές. Μια από αυτές τις τιμωρίες είναι να βάζει τους μαθητές να στέκονται ανάποδα, όταν αργούν στο μάθημα ή μιλάνε κατά την διάρκεια του μαθήματος.


6. Σήκωμα χεριού 
Σύμφωνα με ένα σχολείο στο Νότινγκχαμσαϊρ, η πρακτική του να σηκώνει ένας μαθητής το χέρι του για να απαντήσει σε μια ερώτηση είναι ξεπερασμένη και έχει απαγορευτεί. Ο διευθυντής του σχολείου υποστηρίζει ότι πάντα σηκώνουν χέρι οι ίδιοι μαθητές και αυτό δεν προάγει την μάθηση μέσα στην τάξη. Ο καθηγητής διαλέγει ο ίδιος ποιος μαθητής θέλει να απαντήσει στην ερώτησή του.


Κάποιοι γονείς υποστηρίζουν ότι με αυτή την πρακτική τα παιδιά νιώθουν αγχωμένα και τρομαγμένα, γιατί μπορεί να τα επιλέξουν για να απαντήσουν μια ερώτηση που δεν γνωρίζουν και να χάσουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε μια ερώτηση που γνωρίζουν.


5. Αποσμητικό
Ένα σχολείο στην Πενσιλβανία απαγόρευσε την χρήση του αποσμητικού AXE από την μέρα που ένας μαθητής είχε μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το αποσμητικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση. Και άλλα σχολεία έχουν αρχίσει να απαγορεύουν την χρήση αποσμητικών, καθώς οι έφηβοι πολλές φορές το παρακάνουν με την ποσότητα, θέλοντας να μυρίζουν ωραία.


4. “Φτώχεια”, “Γενέθλια” και άλλες 48 λέξεις
Το τμήμα εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης έχει απαγορεύσει την χρήση πολλών συνηθισμένων λέξεων στα διαγωνίσματα. Οι μαθητές που είναι μάρτυρες του Ιεχωβά μπορεί να αισθάνονται άβολα να μιλήσουν για γενέθλια, αφού δεν τα γιορτάζουν. Λέξεις όπως φτώχεια, διαζύγιο και ασθένεια απαγορεύονται, γιατί μπορεί να φέρνουν στην μνήμη των παιδιών άσχημες μνήμες ή να ταυτίζονται με την τωρινή τους κατάσταση.


3. Καλύτεροι φίλοι
Κάποια σχολεία στην Αγγλία έχουν αρχίσει να απαγορεύουν στους μαθητές να έχουν κολλητούς φίλους. Κάποιοι γονείς, καθηγητές και ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά προσαρμόζονται καλύτερα, όταν είναι μέρος μιας μεγαλύτερης παρέας. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν νιώθει “στην απ’ έξω.”


2. Κόκκινο στυλό
Η χρήση κόκκινου στυλό απαγορεύεται σε πολλά σχολεία στην Αυστραλία και την Αγγλία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κόκκινο στυλό αποθαρρύνει τους μαθητές ή τους προκαλεί φόβο και πίεση.


Το πράσινο, το κίτρινο, το μωβ και το μπλε είναι πιο χαλαρωτικά και κάνουν τις διορθώσεις των καθηγητών να μην μοιάζουν τόσο αγχωτικές.


1.Ώρα μπάνιου
Ένα γυμνάσιο στο Σικάγο έχει περιορίσει τις φορές που ένας μαθητής μπορεί να φύγει από το μάθημα για να πάει τουαλέτα σε 3 φορές το τρίμηνο. Ο διευθυντής εξήγησε στους γονείς ότι οι μαθητές μπορεί να χρησιμοποιούν την δικαιολογία ότι θέλουν να πάνε τουαλέτα για να χάσουν μάθημα.

TAGS Σχολικές τιμωρίες παράξενες εφαρμόζονται