Ο σύντροφός μου μού ζήτησε να χωρίσουμε επειδή πήρα 20 κιλά

1 Μήνας πριν

Έχω μια σχέση και συγκατοικούμε εδώ και 2,5 χρόνια. Πριν λίγες μέρες που κατάλαβα ότι δεν είμαστε καλά του είπα να μιλήσουμε και σε αυτή την συζήτηση μου είπε πως δεν βλέπει μέλλον και θέλει να χωρίσουμε για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς ήταν και τα κιλά μου. 


Έχω πάρει 20 κιλά μέσα στο διάστημα της συγκατοικήσης. Δεν έδειξε ποτέ να τον ενοχλούν τόσο αλλά , όπως είπε ο ίδιος, τον φοβίζει το γεγονός ότι αύριο μεθαύριο αν κάνουμε ένα παιδί θα πάρω αλλά τόσα και μετά δεν θα του αρέσει αυτό που θα έχει δίπλα του. Μου ζήτησε να γίνω όπως με γνώρισε. Είχα προσπαθήσει να χάσω κιλά με διατροφολόγο και στο παρελθόν και τώρα που είμαστε μαζί, αλλά πάντα έχανα 12-18 και μέσα σε λίγους μήνες τα ξανάπαιρνα. 


Δυο μέρες μετά την συζήτησή μας γύρισε και τα ξαναβρήκαμε. Δεν έδειξε να τα εννοούσε αυτά που είπε για χωρισμό αλλά μετά δεν ήμουν εγώ καλά με τον εαυτό μου και του ζήτησα να φύγει για να πάρουμε χρόνο. Τι να κάνω; Πώς θα καταλάβω αν μπορούμε να έχουμε μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο; Και αν αύριο μεθαύριο που θα κάνουμε παιδί παχύνω και δεν του αρέσω;


Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,


Όπως αναφέρετε στο μήνυμα σας, υπάρχουν διάφορες δυσκολίες στη σχέση σας, μεταξύ των οποίων και ένας προβληματισμός που αφορά τα κιλά σας. Η βέλτιστη προσέγγιση θα ήταν να δείτε σφαιρικά το μεταξύ σας, κι όχι να εστιάσετε στο θέμα των κιλών σας.


Το ζήτημα δεν είναι πρακτικό όπως το προσεγγίζετε. Δηλαδή το ενδιαφέρον του συντρόφου σας δεν είναι αντιστρόφως ανάλογο από το νούμερο που αναγράφει η ζυγαριά σας. Τα κιλά μπορεί να συμβολίζουν χαρακτηριστικά του ατόμου, όπως απογοήτευση, παραίτηση και ξεσπάσματα, τα οποία να μη βοηθούν στην καλή λειτουργία της σχέσης σας. 


Έχετε λοιπόν να φροντίσετε τόσο την επικοινωνία σας όσο και τη σχέση σας σε πολλά επίπεδα, ώστε να είναι ξεκάθαρο τι σας βοηθά και τι σας δυσκολεύει στην εξέλιξη  ως ζευγάρι. Εάν χρειαστείτε βοήθεια, η συμβολή ενός ειδικού θα μπορούσε να είναι πολύτιμη για εσάς.


Καλή επιτυχία! 


*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
TAGS σύντροφός ζήτησε χωρίσουμε επειδή