Υστερία! Στα σκουπίδια η κλιματική αλλαγή- Η Ευρώπη ικετεύει την Ρωσία για περισσότερο άνθρακα

Ειδήσεις

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. – 30 Σεπ 2021 – 20:45

Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τρέχει πανικόβλητη για να αντιμετωπίσει τις αδιανόητες αυξήσεις φυσικού αερίου στα πρόθυρα του χειμώνα

Διαστάσεις λαίλαπας λαμβάνουν οι εξελίξεις στα ενεργειακά της Γηραιάς Ηπείρου. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για κράχ που θα φέρει οικονομική ασφυξία και βαρυχειμωνιά στις τσέπες μας.

Σήμερα ήρθε μια νέα εξέλιξη που επιβεβαιώνει την οριακή κατάσταση. Η Ευρώπη ζήτησε από τη Ρωσία να αυξήσει τις προμήθειες άνθρακα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την παραμονή του ευρωπαϊκού χειμώνα και με φόντο τις τιμές -ρεκόρ του φυσικού αερίου, οι ευρωπαϊκές χώρες στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα να αυξήσει την ποσότητα των προμηθειών άνθρακα.

Αυτό αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο εκπροσώπους δύο ρωσικών εταιρειών.

Για χρόνια, η Ευρώπη έχει απορρίψει σε μεγάλο βαθμό τον άνθρακα σε μια προσπάθεια για πιο πράσινη παραγωγή ενέργειας, αλλά τώρα είναι παγιδευμένη. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή είναι μόνο εν μέρει γεμάτες.

“Εάν όλες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στραφούν σε άνθρακα, αυτό θα οδηγήσει σε μια τεράστια αύξηση της ζήτησης άνθρακα, την οποία η Ρωσία από μόνη της δεν μπορεί να παρέχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα … Αυτό θα απαιτήσει προμήθειες από άλλες χώρες, για παράδειγμα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η κατάσταση είναι παρόμοια με την κατάσταση σε άλλες χώρες’, δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της Wood Mackenzie Ltd. στο Χιούστον, Νατάσα Τυρίνα.

Ωστόσο, το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρώπης και η Κίνα δεν υπέβαλαν αίτηση για αύξηση των εξαγωγών άνθρακα.

“Το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει λάβει καμία έκκληση από τη ΛΔΚ και τα ευρωπαϊκά κράτη σχετικά με την αύξηση των εξαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία”, ανέφερε το μήνυμα του υπουργείου από το TASS.

Το παιχνίδι βέβαια παίζεται στις τιμές και η εξάρτηση είναι δεδομένη…

Ορισμένα εργοστάσια στην Ευρώπη έκλεισαν λόγω των τιμών ρεκόρ του φυσικού αερίου. Τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να σημειωθεί μεγαλύτερη αδράνεια της βιομηχανικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, λένε οι αναλυτές.

Στο μεταξύ σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει πως η Gazprom χάνει το μονοπώλιο εξαγωγής φυσικού αερίου

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο [email protected] ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 Πηγη

Μενού