Το μαρούλι είναι ένα από τα λαχανικά που αγαπά ο κόσμος καθώς ταιριάζουν σε πλήθος σαλατών σε σάντουιτς αλλά και σε φαγητά όπως το φρικασέ. Ωστόσο, έχουν το μειονέκτημα ότι μαυρίζουν και μαραίνονται εύκολα κατά την αποθήκευσή τους στο ψυγείο.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μαρούλι κομμένο σε πλαστική συσκευασία δεν θα διατηρηθεί πολύ, γι’ αυτό προτιμήστε το ολόκληρο. Η ποικιλία ρομάνα και το iceberg γενικά διατηρούνται περισσότερο οπότε αν τα καταναλώσετε σε μια δύο ημέρες μπορείτε να το αγοράσετε και κομμένο έτοιμο για σαλάτα.
Οι 5 ποικιλίες μαρουλιού
Ο τύπος ρομάνα (Romaine) με λεία σκληρά, μακριά και ανορθωμένα φύλλα που σχηματίζουν ψηλή κεφαλή. Έχουν τραγανή υφή και πολύ λεπτή και βαθιά γεύση.
Ο φυλλώδης τύπος (Looseleaf), στον οποίο τα φύλλα σχηματίζονται είναι κατσαρά (σγουρά) σαν ρόδα, δεν έχουν κεφαλή και…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Fevgato.gr – Google News
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >