Οι Σοσιαλδημοκράτες της Σουηδίας συμφώνησαν σε μια σειρά από τουρκικά αιτήματα σχετικά με τη μεταχείριση των Κούρδων του PKK, οι οποίοι ήταν τα αγαπημένα παιδιά του κόμματος από τη δεκαετία του 1980
ΗΤουρκία συμφώνησε να επιτρέψει την αίτηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η κουρδική κοινοβουλευτική άγρια Amineh Kakabaveh απειλεί τώρα να προκαλέσει δυσπιστία στην υπουργό Εξωτερικών Ann Linde (S).
Μετά από μια μακρά συνάντηση μεταξύ των χωρών που εμπλέκονται στη Μαδρίτη, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει το βέτο της κατά της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
– Είχαμε πολύ μεγάλες συζητήσεις και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς τους έκανε να το αποδεχτούν. Αλλά συνολικά, είναι μια καλή συμφωνία που καταλήξαμε τώρα, λέει η πρωθυπουργός Magdalena Andersson (S) στο SVT News.
Για το τι κέρδισε η Τουρκία από την χθεσινή…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Fevgato.gr – Google News
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >