Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές στα γαλακτομικά προϊόντα και κυρίως τα τυριά, με τους καταναλωτές να καλούνται να τα πληρώσουν ακριβότερα από εβδομάδα σε εβδομάδα.Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή των γαλακτοκομικών έχει αυξηθεί κατά 14,1%, με τους πολίτες να αναγκάζονται πλέον να περιορίσουν τις αγορές τους σε προϊόντα όπως τυριά και γιαούρτια. Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες είναι αντιμέτωπες με την μειωμένη παραγωγή γάλατος, η οποία θα οδηγήσει σε έλλειψη βασικής πρώτης ύλης, ενώ ταυτόχρονα οι αυξήσεις στα προϊόντα που προκύπτουν από το ακριβό κόστος παραγωγής οδηγούν σε μείωση των πωλήσεων στο γάλα (7,4%) και στο γιαούρτι (10,4%).Η ρίζα του προβλήματος φαίνεται να είναι το υπέρογκο κόστος των ζωοτροφών, οι οποίες έχουν φτάσει πλέον σε διπλάσια τιμή, με τους παραγωγούς να απελπίζονται. Οι εκτροφείς αναγκάζονται να…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις εδώ: Fevgato.gr – Google News
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >