«Εμφύλιος» σεισμολόγων για τα 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα – Οργή Τσελέντη με την πρόβλεψη (Video)

Ειδήσεις

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Άκης Τσελέντης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το ρήγμα της Θήβας και την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή αρκετούς μήνες τώρα, …

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Άκης Τσελέντης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το ρήγμα της Θήβας και την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή αρκετούς μήνες τώρα, καθώς όπως είπε δεν βλέπει μεγάλο σεισμό.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού χαρακτήρισε ως εγκληματικές τις δηλώσεις ότι περιμένουμε σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα. «Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας», είπε χαρακτηριστικά.

Σεισμός στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά στον χθεσινό ισχυρό σεισμό στην Κρήτη, μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ, ο Άκης Τσελέντης επεσήμανε ότι το ρήγμα, γνωστό ως «ρήγμα του Καστελίου», είχε δώσει ενδείξεις από τον Ιανουάριο και για τον λόγο αυτόν ζήτησε από τον δήμαρχο και μπήκαν τέσσερα επιπλέον όργανα παρακολούθησης των σεισμικών ακολουθιών.

Αιτιολογώντας το γιατί προκλήθηκαν τόσο μεγάλες ζημιές στο Αρκαλοχώρι, είπε πως «αφενός ήταν το υπόκεντρο του σεισμού», αφετέρου έκανε λόγο για «μοναδική περίπτωση επιτάχυνσης της τάξης του 0,8g».

«Έλεγα στον κόσμο να αποφεύγει τα παλιά πέτρινα σπίτια, αλλά δεν περίμενα 6 Ρίχτερ», είπε, τονίζοντας παράλληλα πως «το καλό είναι ότι το ρήγμα έχει εξαντλήσει το σεισμικό υλικό και άρα αυτός ήταν ο κύριος σεισμός».

«Δεν μπορεί το ρήγμα να μας δώσει πάνω από 6 ρίχτερ, θα έχουμε όμως συνεχείς μετασεισμούς για μήνες», συμπλήρωσε και κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί.

Από την άλλη, καθησύχασε τους κατοίκους της πόλης του Ηρακλείου για τυχόν καταστροφές, προειδοποιώντας τους παράλληλα να είναι προσεκτικοί για τυχόν πτώση υλικών στους στενούς δρόμους.

Όσο αφορά στα μεγέθη των μετασεισμών, χαρακτήρισε «ελάχιστη» την πιθανότητα να σημειωθεί μετασεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, αλλά περισσότερο πιθανά τα 5,2 και 5,3 Ρίχτερ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

 Πηγη

Μενού