Δολοφονία Σάρα Έβεραρντ: Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, «απόλυτα ισόβια» για το δράστη

Ειδήσεις

Το υπόλοιπο της ζωή του στη φυλακή θα περάσει ο αστυνομικός που δολοφόνησε στις 3 Μαρτίου τη νεαρή γυναίκα στο Λονδίνο.

Σε μια απόφαση ιστορική, όσο και σπανια, κατέληξε το δικαστήριο για τον Γουέιν Κούζενς, τον αστυνομικό ο οποίος απήγαγε, βίασε, δολοφόνησε και έκαψε το πτώμα της Σάρα Έβεραρτντ, καθώς καταδίκασε τον δολοφόνο σε «απόλυτα ισόβια» (whole-life prison term), πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη φυλακή.

Η συγκεκριμένη ποινή, η οποία καθιερώθηκε μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Βρετανία, επιβάλλεται πολύ σπάνια και σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων, πολλαπλών δολοφονιών, δολοφονιών αστυνομικών ή φυλάκων, κλπ. Ωστόσο, ο δικαστής του Κούζενς δεν φάνηκε να διστάζει.

Credit: MetPolice

«Άσχετα από το γεγονός ότι δηλώσεις ένοχος, δεν έχω δει καμία απόδειξη αληθινής μετάνοιας από την πλευρά σου. Αντιθέτως, βλέπω αυτολύπηση και προσπάθεια να περιορίσεις τις συνέπειες της πράξης σου», είπε στον δολοφόνο αστυνομικό.

Προσέθεσε δε ότι «η κατάχρηση της εξουσίας ως αστυνομικός, προκειμένου να απαγάγεις, βιάσεις και σκοτώσεις ένα μοναχικό θύμα είναι εξίσου σοβαρή με ένα φόνο για πολιτικούς θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς σκοπούς, καθώς όλα αυτά επιτίθενται σε διαφορετικές πτυχές των θεμελίων του δημοκρατικού τρόπου ζωής μας».

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της δίκης και την ανακοίνωση της απόφασης, η διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Κρεσίντα Ντικ, δήλωσε ότι ο Κούζενς «τραυμάτισε ένα δεσμό εμπιστοσύνης» ανάμεσα στην αστυνομία και τους πολίτες και έκανε λόγο για «τεράστια προδοσία σε όσα αντιπροσωπεύει» η αστυνομία.

Photo: Wikipedia

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα «πετάει το γάντι στις ΗΠΑ»: «Ας συναντηθούμε στον ουρανό»

Χάος στη Βρετανία: Απειλούμενο είδος οι οδηγοί φορτηγών – Προειδοποιούν για αύξηση των τιμών

Νικολά Σαρκοζί: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας το 2012

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

 Πηγη

Μενού